FAQ
Wat is de levertijd?
Standaard leveren wij gedrukte passen binnen 5 tot 8 werkdagen na ontvangst van je order. Wanneer we meer tijd nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer de pas onderdeel is van een grote mailing, zullen wij in overleg met jou een planning maken. Maar wees niet verbaasd wanneer wij eerder leveren dan beloofd.
Waardoor kan DCP zo snel leveren?
Wij hebben onze eigen drukpersen, die worden bediend door onze eigen vakmensen. Als je onverhoopt in tijdnood zit kun je vanmorgen bestellen en je passen vanmiddag ophalen.
Wat is de minimum bestelhoeveelheid?
Wij kunnen al voor je bedrukken vanaf één enkele pas. De kleinere oplages, doorgaans tot zo'n 200 stuks, printen we digitaal met een schitterend resultaat. Andere oplages passen drukken we met onze offset drukpersen.
Waar zitten jullie?
Onze drukkerij staat in de gezellige stad Groningen. Als je wilt zien hoe wij je passen drukken dan ben je van harte welkom! Onze volledige adresgegevens vind je op de contactpagina.
Wat gebeurt er nadat ik passen besteld heb?
Je order wordt door één van onze ordermanagers begeleid. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je op de afgesproken tijd je passen ontvangt. Er wordt gekeken of alles duidelijk is. Als je bijvoorbeeld twee verschillende bedrukkingen wilt in een oplage van 2.000 passen, moeten we weten hoeveel we per soort voor je moeten drukken. Vervolgens worden je ontwerpen door onze prepress gecontroleerd en ontvang je van ons een orderbevestiging en pdf ter controle van het ontwerp van je pas.
Nadat je akkoord hebt gegeven starten wij de productie. Op de dag waarop wij je passen verzenden ontvang je van ons een e-mail met een track en trace link, zodat je de zending kunt volgen.
Hoe moet ik mijn ontwerpen aanleveren?
Wij hebben een overzicht gemaakt van de punten waarop je moet letten bij het ontwerpen van een plastic pas. Je vindt dit overzicht op onze aanleverpagina. Op deze pagina vind je ook sjablonen, ons kleurprofiel en een pdf profiel.
Je kunt ons je bestanden toesturen via bijvoorbeeld e-mail (maximaal 10 MB) of FTP. En als je wilt ook per usb stick, cd of postduif. Voor grotere bestanden raden wij een online bestandsuitwisseling aan zoals WeTransfer.
Hoeveel gegevens passen er in een magneetstrip?
Magneetstrippassen zijn onder te verdelen in: LoCo en HiCo. Low coercivity en High coercivity. De coercivity wordt uitgedrukt in Oersted. 300 voor Loco en 2750 of 4000 oe voor Hico passen. Het verschil tussen LoCo en HiCO is de intensiteit waarmee de magneetstrip wordt geencodeerd. Hico is beter dan LoCo beschermd tegen externe magnetische velden.
Elke magneetstrip heeft 3 tracks: track 1, 2 en 3. Bijna alle toepassingen maken gebruik van track 1 en 2. Track 1 heeft "higher bit density", zodat in deze track meer bits geschreven kunnen worden: 210 bits/inch. Alleen in track 1 kunnen alfanumeriek karakters geschreven worden. In track 2 en 3 alleen maar nummerieke karakters (75 bits/inch).
LoCo magneetstripkaarten worden vaak toegepast als hotelsleutelkaarten.
Hoe maak ik een barcode of qr code?
DCP genereert op basis van een database een barcode of QR code. Barcodes zijn er in verschillende types. Voordat barcodes geprint kunnen worden, is afstemming nodig welk barcodetype gebruikt wordt.
Lees meer over barcodes.
Hoe werkt een giftcardsysteem?
Een giftcard heeft een uniek kaartnummer. In een beveiligde database wordt voor iedere klant van ons een kaartreeks vastgelegd. Als een giftcard wordt opgewaardeerd zal het saldo van deze kaart in de database worden verhoogd. Bij het afwaarderen wordt het saldo van het kaartnummer in de database verlaagd.
Er bestaan twee verschillende giftcardsystemen: een online en een offline systeem. Let wel op! In beide gevallen heeft de neheerder een eigen beveiligde database met de kaartnummers. Wat is het verschil tussen online en offline?
Online: met behulp van de bestaande pinterminals (CCV/Banksys) worden de kaartnummers op- of afgewaarderd. Dit gebeurt op het moment dat de magneetstrip van de giftcard door de pinterminal wordt gehaald en de transactie is bevestigd. Online betekent direct verwerkt.
Offline: met behulp van een aparte handterminal wordt de chip van de giftcard op- of afgewaardeerd. De transactie wordt op de chip vastgelegd én in de handterminal. Deze handterminal hoeft niet verbonden te zijn met internet. Periodiek, wij adviseren elke avond, moet de handterminal aan de computer met internet verbonden worden. De handterminal synchroniseert de transacties met de online database.
Lees meer over Giftcards en cadeaukaartsystemen.
Hoe werkt de chip in een chippas?
Chippassen zijn er in 2 hoofdgroepen: contactchip en contactless (ook wel RFID genoemd). Met behulp van de juiste readers kan de inhoud van een chip gelezen worden. Elke chip van een pas heeft een uniek ID nummer, ook wel UID genoemd. Vaak wordt het unieke UID gebruikt als kaartnummer en in de database opgenomen.
Een contactchip pas moet in een reader geschoven worden, zodat de inhoud van de chip gelezen kan worden. Een contactless (RFID) pas kan op een afstand van 10-50 cm boven een reader gehouden worden. Dankzij een antenne maakt de pas contact met de reader en leest de reader van de chip.
Wordt de pas gescand, dan verschijnt de inhoud uit de database op het scherm of wordt een toegangspoort geopend.
Lees meer over chippassen.
Welke kleuren verf kunnen er op een pasje geprint worden?
In drukkersland spreek je niet over verf, maar over inkt. Onze drukkers krijgen spontaan een hoge bloeddruk als je verf zegt. Een paslayout ontwerp je met bijvoorbeeld Illustrator of Indesign. Het ontwerp is vaak opgebouwd uit full colour. Dat zijn de 4 basiskleuren: Yellow, Magenta, Cyan en Key (zwart) genoemd. Met deze 4 basiskleuren kunnen bijna alle kleuren van de regenboog gecreëerd worden.
PMS kleuren, ook wel Pantone kleuren genoemd. Soms is een huisstijl gedefinieerd in pantone kleuren. Pantone is een wereldwijde standaard voor drukkers, zodat overal ter wereld de kleur hetzelfde eruit ziet. Met behulp van een kleurwaaier mengen onze drukkers de kleur zodat deze exact overeenkomt met de kleurwaaier.
Ik wil pasjes met verschillende namen en nummers. Hoe moet ik die bij jullie aanleveren?
Als je pasjes wilt voorzien van verschillende namen, nummers of bijvoorbeeld pasfoto's kan je ons een Excel of csv bestand mailen. Geef duidelijk aan welke kolommen geprint moeten worden en in welk lettertype en -grootte. Meestal worden de passen gepersonaliseerd in monochroom zwart, maar dat kan natuurlijk ook wit, goud, zilver, rood, groen, enz. zijn.
Pasfoto's printen wij uiteraard in full colour op je pas. Lees meer over het aanleveren van database bestanden met pasfoto's.
Lees meer in onze gratis whitepapers.
Waar zijn jullie plastic passen van gemaakt?
Een pas is gemaakt van plastic. Plastic is er in vele soorten, maar het meest voorkomende materiaal voor passen is PVC. Dit plastic wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor rioolbuizen. Passen van PVC worden op grote vellen gedrukt, voorzien van een laminaat en vervolgens gestanst.
Wij drukken onze passen echter één voor één. Daarom gebruiken wij meestal ABS in plaats van PVC. ABS wordt bijvoorbeeld gebruikt voor autobumpers en lego. Plastic pasjes van ABS worden direct gegoten in de vorm van een creditcard. Het voordeel is dat onze vakmensen ieder pasje stuk voor stuk de aandacht geven die het verdient. En wij kunnen de pasjes direct versturen, zodra ze gedrukt zijn.
Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wat zijn jullie druktechnieken?
Voor kleine aantallen (tot 250 passen) digitale print, en voor grotere aantallen (vanaf 250 passen) offsetdruk.
Vanaf hoeveel passen kun je bestellen?
Je kunt bij ons al vanaf één pas bestellen. De prijs per pas is voor grotere oplages echter veel lager. Het drukken in zeer kleine oplages is dus mogelijk, maar erg kostbaar.
Hoe groot is een standaard pasformaat?
Een standaard pas is 85,6mm x 53,98mm (0,76mm dik). PVC kaarten kunnen we zelfs leveren in een dikte van 0,5mm of 0,6mm.
Een standaard pas is 85,6 mm x 53,98 mm (0,76 mm dik). PVC kaarten kunnen we zelfs leveren in een dikte van 0,5 mm of 0,6 mm.
Kunnen jullie een afwijkend formaat plastic passen leveren?
Afhankelijk van de specifieke wensen, is dit in de meeste gevallen mogelijk. Neem voor maatwerk gerust contact op.
Zijn er dikkere passen die in mijn cardprinter passen?
In enekele gevallen is dit mogelijk. Neem contact op met een van onze experts voor het beste resultaat wanneer je niet de standaard 0,76 mm dikte wilt gebruiken.
Wat zijn jullie levertijden voor bedrukte passen?
Voor kleine aantallen 3-5 werkdagen, grotere aantallen 5-8 werkdagen en in sommige specifieke gevallen 12-15 werkdagen.
Heb ik aparte software nodig om te printen met een cardprinter?
Nee, in principe kun je elk programma met een printfunctie gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Word of vanuit een pdf-bestand. Er bestaat daarentegen wel speciale software die het ontwerpen en printen veel makkelijker maakt. Wanneer je een cardprinter bij ons aanschaft krijg je er standaard een gratis kopie van Cardpresso bijgeleverd.
Kan ik ook kaarten printen die niet de standaard pasformaat hebben en van PVC plastic zijn gemaakt?
De meeste printers kunnen alleen PVC pasjes van pasformaat van 85,60 mm × 53,98 mm printen maar er zijn enkele uitzonderingen. Wil je weten welke cardprinters dat zijn? Neem dan contact op met onze verkopers.
Kan ik op een cardprinter vanaf meerdere computers printen?
Jazeker. Dit kan wanneer je cardprinters met een ethernet of WiFi aansluiting aanschaft. Bekijk hier het overzicht met geschikte kaarten printers.
Kan een cardprinter in kleur printen?
Dit hangt van het soort lint af dat je voor de printer aanschaft. Een cardprinter kan jouw foto en teksten in kleur printen, maar je kunt ook kiezen voor monochroom printen. Hiermee print je het gehele pasje in één kleur.
Kan elke cardprinter kaarten printen met magneetstrippen, chippassen, en/of RFID-technologie?
Nee dit kan helaas niet. Voor deze technologie heb je printers met speciale encoders nodig. Zorg ervoor dat de encoder geschikt is voor de technologie die je in de passen gebruikt. Sommige cardprinters kunnen ook achteraf van encoders worden voorzien. Informeer voor de zekerheid naar de mogelijkheden.
Kunnen alle cardprinters randaflopend printen?
Nee, de Zebra ZC serie bijvoorbeeld, is near to edge (letterlijk dicht bij de rand), maar niet randaflopend. Met retransfer printers kun je wel randaflopend printen. Dan is onder andere de ZXP 9 serie van Zebra geschikt.
Heb ik software nodig om op locatie te kunnen printen?
Je kunt een standaard bestand doorsturen naar de printer, denk aan een PDF-bestand. Echter ontvang je bij DCP een gratis basispakket van Cardpresso. Hiermee kun je eenvoudig een ontwerp voor je kaart maken en doorsturen naar de cardprinter.
Passen alle soorten etiketten in alle soorten printers?
Nee, het vinden van de juiste labels is altijd afhankelijk van het type printer in combinatie met jouw wensen.
Welke labelformaten zijn er?
De meeste leveranciers werken met standaard formaten. Maar geen zorgen; wij kunnen ook labels op maat leveren.
Welke materialen zijn er mogelijk voor labels?
Er zijn kunststof labels en papieren labels. Weet je niet precies welk label je nu hebt? Probeer het label dan te scheuren. Papieren labels kun je inscheuren, plastic labels niet.
Hoe lang kun je labels bewaren?
Je kunt labels ongeveer een jaar bewaren zonder dat ze kleefkracht verliezen.
Kan ik ook voorbedrukte labels voor mijn labelprinter bestellen?
Jazeker, afhankelijk van de wensen kunnen wij meestal voorbedrukte labels leveren. Denk bijvoorbeeld aan etiketten met oplopende nummering.
Welke labelprinter printtechnieken zijn er?
Er zijn grofweg drie printtechnieken voor labelprinters. Allereerst de inkjet techniek. Deze printers kunnen zowel in kleur als in zwart-wit printen. Daarnaast is er de thermisch transfer techniek en de thermisch direct techniek. Beide maken gebruik van warmte om te printen.
Kunnen alle labelprinters in full colour printen?
Nee, alleen inkjetprinters kunnen in kleur printen. Er zijn ook labelprinters die een thermische printtechniek gebruiken. Deze printers kunnen enkel in zwart-wit of een andere monochrome kleur afdrukken.
Wat is de maximale breedte van labels?
De maximale breedte van de labels die een machine kan printen, wordt bepaald door de breedte van de printkop. Labelprinters hebben meestal een maximale rolbreedte van 10,16 centimeter of 20,36 centimeter. Tip: draai je ontwerp een kwartslag en je kunt de lengte van het etiket gebruiken om ‘bredere’ etiketten te printen.
Is een compacte printer voldoende voor mij?
Dat hangt ervan af hoeveel labels je van plan bent te gaan printen. Is dat minder dan twee rollen per week? Dan volstaat een compacte printer meestal wel. Wil je grotere volumes printen? Dan kun je beter kijken naar een krachtigere printer. Zeker als je de printer gaat gebruiken in een industriële omgeving.
Waarom een labelprinter bij DCP kopen?
Wij weten alles over labelprinters. We zijn dan ook officieel Gold Partner van Epson en RFID-specialist & business partner van Zebra. We gaan graag samen met jou op zoek naar de best passende printer. En onze hulp houdt niet op bij de verkoop daarvan. Wij helpen je ook graag bij het installeren van de printer of om printproblemen op te lossen.
Wat is RFID?
Radio Frequency Identification (RFID) is een technologie die gebruik maakt van radiogolven om producten, dieren en personen op afstand uniek te kunnen identificeren. De gehele techniek bestaat uit een RFID-drager (sticker, label of tag) en een RFID-lezer. De lezer verwerkt met intelligente software de informatie die op de drager is geplaatst.
Wat is NFC?
NFC is de afkorting van Near Field Communication. Near Field Communication (NFC) is een snelle, intuïtieve technologie waarmee je veilig kunt communiceren met een simpele aanraking. Draadloze NFC-technologie van NFC is beschikbaar in miljarden smartphones, tablets, consumenten- en industriële elektronica.
Wat is MIFARE®?
MIFARE® is een chipmerk dat exclusief gebruikt wordt voor de chips in chipcards en lezers van NXP Semiconductors. De technologieën die onder dit merk worden verkocht werken op een frequentie van 13,56 MHz. Die frequentie staat voor High Frequency.
Wat is het verschil tussen RFID en NFC?
Eigenlijk kun je de twee soorten niet vergelijken. Simpelweg omdat NFC een vorm van RFID-technologie is. Oftewel, RFID is de overkoepelende naam van verschillende soorten chiptechnologieën en NFC is een toepassing daarvan.
Wat is het verschil tussen LF, HF, UHF?
Radiogolven kunnen verschillende frequenties hebben. De frequentie bepaalt onder andere hoeveel afstand er overbrugd kan worden om de chip te kunnen lezen. De verschillende frequenties zijn: Low Frequency (LF), High Frequency (LF) en Ultra High Frequency (UHF). Elke frequentie kent zijn eigen voor- en nadelen. Je leest er alles over in ons blog.
Wat kost een RFID-kaart?
In de praktijk zijn er allerlei soorten RFID-chips in verschillende prijsklassen. Zo is de MIFARE Ultralight® relatief goedkoop en ook de MIFARE Classic® is heel betaalbaar. Maar wil je een RFID-pas met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, dan betaal je natuurlijk iets meer. Toch blijven de kosten ook dan vaak beperkt tot minder dan een euro per kaart.
Wat is de toegevoegde waarde van barcodes vervangen met RFID?
Allereerst krijgen producten meer uitstraling. Bovendien is er minder kans op fouten. Daarnaast kan er meer informatie op een chip worden verwerkt dan in een barcode. Deze informatie kan ook nog eens beveiligd worden met RFID. Tot slot hoef je het label niet direct te zien om het te kunnen scannen.
Is een NFC visitekaartje mogelijk?
Zeker weten. Neem voor het ontwerpen en printen van NFC-visitekaartjes contact met ons op.
Welke RFID scanner of reader heb ik nodig voor welke afstand?
RFID-chips maken gebruik van 3 verschillende frequenties: LH oftewel lage frequentie, HF oftewel hoge frequentie en UHF oftewel ultrahoge frequentie. Een HF scanner of reader kan op een afstand tot 30 cm gebruikt worden. Bij een langere afstand heb je een UHF scanner of reader nodig. HF wordt vaak gebruikt in situaties waarbij de scanner min of meer contact kan maken met wat er gescand moet worden. Voor scanners en readers die op grotere afstand moeten werken (bijvoorbeeld het bovenste schap in een magazijn) is UHF geschikt.
Waarom kan mijn scanner niet vanaf een mobiel scherm lezen?
Om een barcode of QR-code goed te kunnen aflezen van een mobiele telefoon, heb je een zogenoemde image type scanner of imager nodig. Sommige scanners zijn echter een laser type scanner en kunnen barcodes en QR-codes alleen vanaf papier lezen. Een beeldscherm reflecteert de laserstraal namelijk niet goed, waardoor de scan niet goed verwerkt kan worden door de reader. Let hier dus op als je een scanner gaat aanschaffen die ook vanaf mobiele telefoons moet kunnen aflezen.
Hoe werkt RFID?
RFID-technologie maakt het mogelijk om personen of objecten vanaf een afstand te identificeren en te lokaliseren. Niet met een barcode of QR-code, maar met behulp van een chip. Deze chip kan in een plastic pas of tag verwerkt zijn, maar ook in een label. In de meeste gevallen werkt de identificatie via een unieke code op de RFID-chip die gekoppeld is aan een database. Via een antenne in de chip wordt informatie uitgewisseld met de RFID-lezer die in contact staat met de database. Zo weet het systeem binnen een milliseconde welke actie vereist is (toegang verschaffen, saldo afschrijven etc.).
Hoe gebruik ik een scanner?
De meeste scanners werken via plug & play of via een Bluetooth-connectie. In feite is een scanner niks anders dan een toetsenbordsimulator. Het zorgt ervoor dat de gescande informatie in de database terechtkomt. Alsof je met je cursor naar een leeg veld in Excel beweegt en gegevens intypt op je toetsenbord. Zo ‘typt’ de scanner de uitgelezen informatie rechtstreeks in de database.
Waarom koop je Zebra-producten bij DCP?
DCP is business partner van Zebra. We zijn zowel Zebra Advanced Card Printers Specialist als Zebra Printer Repair Specialist. Dat betekent dat Zebra ons vertrouwt als vertegenwoordiger en verkoper van hun printers, de bijbehorende gebruiksmaterialen en accessoires. Wij hebben de volledige expertise in huis om jou te helpen met al je vragen over labels printen, kaarten printen en mobile computing. En onze service stopt niet bij de aanschaf van een Zebra-product. Ook daarna staan we voor je klaar.
Hoe installeer ik een Zebra-cardprinter?
Een printer voor de eerste keer gebruiken, is altijd een beetje spannend. Gelukkig helpt DCP je graag bij de installatie van een cardprinter als je er zelf niet uitkomt. Dan kijken we bijvoorbeeld op afstand met je mee via Teamviewer. De meest recente drivers en software vind je altijd op de productpagina. Daar zie je ook welke ondersteuning we leveren.
Hoe installeer ik een Zebra-labelprinter?
Een printer voor de eerste keer gebruiken, is altijd een beetje spannend. Gelukkig helpt DCP je graag bij de installatie van een labelprinter als je er zelf niet uitkomt. Dan kijken we bijvoorbeeld op afstand met je mee via Teamviewer. De meest recente drivers en software vind je altijd op de productpagina. Daar zie je ook welke ondersteuning we leveren.
Hoe beheer ik mijn mobiele apparaten?
Zebra heeft speciale software tools ontworpen voor mobiele gebruikers: Zebra Mobility DNA. Deze tools helpen je bij het implementeren, gebruiken en veilig beheren van draagbare apparaten, zoals handhelds, readers en scanners. Dat maakt jouw mobiele apparaten nóg gebruiksvriendelijker, zodat jij lekker snel kunt werken.
Wat is de garantie op mijn Zebra-producten?
Op elke Zebra-printer en mobiel apparaat zit standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Met het servicecontract van DCP zorgen wij ervoor dat jij non-stop kunt blijven draaien. Door regelmatig onderhoud houden we je printer in topvorm. En heb je toch een keer een printerstoring? Dan lossen we die samen op. Onze telefonische helpdesk staat voor je klaar, elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur.
Welke labels passen in mijn Zebra-labelprinter?
Wij kunnen elk type Zebra label leveren. Of je nu kiest voor papieren of kunststof labels, in mat of glans. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de specificaties van de printer. Vooral de maximale breedte en diameter van de rolkern zijn bepalend voor het formaat labels dat je kunt gebruiken.
Hoe krijg ik ondersteuning voor mijn producten van Zebra?
Ook als je de producten niet bij ons gekocht hebt, kan je ons altijd benaderen voor technische support, onderhoud en reparatie. Onze specialisten helpen je dan graag weer op weg. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. Komt bellen niet uit? Start dan een chat via het icoontje rechtsonder in je scherm.
Welke labels passen er in de printer?
Wij kunnen elk type Epson label leveren. Of je nu kiest voor papieren of kunststof labels, in mat of glans. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de specificaties van de printer. Vooral de maximale breedte en diameter van de rolkern zijn bepalend voor het formaat labels dat je kunt gebruiken.
Hoe installeer ik de printer?
Een printer voor de eerste keer gebruiken, is altijd een beetje spannend. Gelukkig helpt DCP je graag bij de installatie van de Epson ColorWorks labelprinter als je er zelf niet uitkomt. Dan kijken we bijvoorbeeld op afstand met je mee via Teamviewer. De meest recente drivers en software vind je altijd op de productpagina. Daar zie je ook welke ondersteuning we leveren.
Hoelang is de garantie op Epson-printers?
Op elke Epson ColorWorks printer zit standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Met de Epson CoverPlus-pakketten breid je de garantie uit naar 3 tot 5 jaar. DCP regelt het graag voor je, zodat jij met een gerust gevoel kunt blijven printen.
Wat is het verbruik van een EPSON-printer?
Het verbruik van een full colour labelprinter is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het design van je labels, het formaat en het type materiaal. Als je ons je ontwerp stuurt, kunnen wij een berekening voor je maken van de verbruikskosten per label. Ben je benieuwd naar je verbruik? Neem contact op met een van onze verkopers.
Waarom koop je je Epson-printer bij DCP?
DCP mag zichzelf gold partner van Epson noemen. Dat betekent dat Epson ons vertrouwt als vertegenwoordiger en verkoper van hun Colorworks-printers, de bijbehorende gebruiksmaterialen en accessoires. Wij hebben de volledige expertise in huis om jou te helpen met al je vragen over het printen van kleurenlabels.
Waarom zijn Datamax-labelprinters niet meer te koop?
In 2015 werd Datamax-O’Neil overgenomen door Honeywell. De labelprinters van Datamax werden onder de vlag van Honeywell niet verder doorontwikkeld. In 2021 werd aangekondigd dat de printers van Datamax aan het eind van dat jaar zelfs volledig ‘end of life’ (EOL) zouden gaan. Met ingang van 2022 worden er dus geen nieuwe Datamax-printers meer gemaakt.
Wat betekent end of life?
Als een product End Of Life is, houdt dat in dat de producent de productie ervan heeft stopgezet. Dit betekent dat het product niet meer geleverd of verkocht wordt en uiteindelijk ook niet meer ondersteund wordt. Geen klantenservice en onderhoudsmogelijkheden dus en ook aan de levering van vervangende onderdelen komt een einde. In het geval van Datamax-labelprinters betekent dit dat onderdelen nog slechts 2 jaar (tot eind 2023) beschikbaar zijn.
Wat is een goede vervangende labelprinter voor Datamax?
SATO is DCP’s eerste keuze als vervanger voor de Datamax-printerlijn. SATO is een typisch Japans merk. Ze maken hun labelprinters helemaal zelf, net zo lang tot het heel goed is. Bovendien maken ze niet alleen de printers, maar ook de labels en de nodige software. Met SATO koop je dus een complete oplossing. En net als bij Datamax zijn SATO-printers stand-alone in te zetten.
Wat betekent stand-alone?
Stand-alone printers kun je gebruiken zonder dat er een computer of externe server aan te pas komt. Zo creëer je in een handomdraai de gewenste labels. SATO-labelprinters maken hiervoor gebruik van AEP Application Enabled Printing. Deze software is standaard beschikbaar in elke SATO-printer.
Waarom koop je NiceLabel bij DCP?
Wij zijn een Authorized Partner van Nicelabel. Dit betekent dat we alle producten van NiceLabel mogen verkopen en ondersteunen. Onze verkopers zijn door NiceLabel zelf getraind in het werken met de software. Wij hebben dus alle kennis in huis om jou de beste service te verlenen. En dat doen we gewoon vanuit Groningen en dus in het Nederlands. Wel zo makkelijk!
Zo veel versies, welke past bij mij?
Op de NiceLabel pagina vind je een korte uitleg van de vier hoofdgroepen. Elke hoofdgroep heeft ook een productpagina met meer informatie. Kom je er toch niet helemaal uit, neem dan contact op met een van onze verkopers. Dat is sowieso slim, want zij denken graag met je mee welke versie aansluit op jouw wensen en eisen. Afhankelijk van hoe jij de software gaat gebruiken en wat je eisen zijn, kiezen we samen het beste product.
Kan ik NiceLabel eerst uitproberen?
Ja, je kunt NiceLabel eerst uitproberen voordat je een versie aanschaft. Klik hier om een gratis demo te downloaden. Voor sommige versies kan je ook een 30 dagen-proefabonnement aanvragen.
Kan ik SMA later aanschaffen?
Om ongeplande downtime te voorkomen en ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot up-to-date software kun je met NiceLabel een software onderhoudsovereenkomst afsluiten. Zo’n Software Maintenance Agreement oftewel SMA kan je op elk gewenst moment afsluiten. Dus ook als je de software al een tijdje geleden hebt aangeschaft. Bij de cloudversie wordt het SMA automatisch verrekend met je maandelijkse betaling. Voor de andere versies betaal je een vast bedrag voor één jaar SMA. De SMA wordt dan niet automatisch verlengd. Als het jaar bijna voorbij is, krijg je wel een melding of je de SMA voor een extra jaar wilt afsluiten.
Hoe pas ik het aantal werkplekken of gebruikers aan?
Je kunt je NiceLabel-pakket op elk gewenst moment aanpassen. Of je nu extra gebruikers wilt toevoegen of juist het aantal werkplekken beperkt. Ook is het altijd mogelijk om over te stappen op een versie met meer mogelijkheden. Je hoeft niet te wachten totdat de licentie van je huidige pakket is verlopen. Zodra je een nieuw pakket hebt aangeschaft, staat je update direct klaar.